Guide omkring Nike sko. Ægte eller fake?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (6 votes cast)

GUIDE: Sådan undgår du falske Nike sko

I modsætning til mange af de andre guides her på sitet, som er meget konkrete med råd og vejledning til at spotte falske udgaver af mærket, så bliver denne Nike guide mere generel, hvilket de fleste sikkert vil finde ærgeligt. Men Nike laver så mange forskellige sko modeller i dag, så det vil være fysisk umuligt at lave en guide, som bare dækker lidt af dem. For der er stor forskel på Nike Shox, Nike Air og Nike Jordan. Både i designet men også på kendetegnene ved ægte vs fake. Faktisk laver Nike så mange variationer af f.eks Nike Shox, at man ikke engang kan lave en generel guide for denne ene style. Det vil kræve flere specielle guides, som dækker over den del af Shox modellerne, som har nogle fælles kendetegn.

Men selvom en generel specifik guide ikke er mulig at lave, så kan man godt lave en guide, som alligevel er informativ og fyldt med info. Og den kommer herunder.

Lidt facts og info omkring Nike

Nike er verdens største producent af sportsudstyr. Herunder er en lille liste over de sportsgrene, som Nike er specialiseret i:

 • Fodbold – Støvler – Bolde – Trøjer – Benskinner – Træningsdragter – Andet fodboldudstyr
 • Basketball – Sko – Bolde – Trøjer – Caps – Hoodies – Andet basketballudstyr
 • Cykling – Tøj – Sko – Solbriller – Andet cykeludstyr
 • Golf – Sko – Bolde – Poloer – Tøj – Handsker – Solbriller – Tasker – Andet golfudstyr
 • Outdoor – Træningstøj – Sko – Støvler – Jakker – Hatte – Andet outdoorudstyr
 • Rugby – Trøjer – Sko – Tasker – Tøj generelt – Sokker – Andet rugbyudstyr
 • Running/Training – Sko – Tøj generelt – Tasker – Accessories – Andet løbeudstyr
 • Tennis – Sko – Tøj – Accessories – Andet tennisudstyr
 • Skateboard – Sko – Tøj – Andet skateboardudstyr
 • Andre sportsgrene – Udstyr til andre sportsgrene herunder typisk beklædning og sko

Som ovenstående liste tydeligt viser, så er Nike involveret i en masse forskellige sportsgrene, hvor mærket er med helt fremme. Navnet Nike stammer fra den græske gud for sejr (victory), og derfor har Nike altid en ambition om, at de vil være den bedste indenfor de områder, som firmaet er involveret i. Og denne perfektionistiske tilgang til tingene har betydet, at firmaet har været utrolig innovativ og nyskabende.

Sådan undgår du, at købe falske Nike sko

Alle ved at nettet er fyldt med webshops, som sælger falske Nike sko, sneakers og andre falske varer. Hvordan du spotter sådan en type webshop, kan du læse mere om her.

For at du kan undgå at købe falske Nike sko, så er du også nødtil at vide lidt om skoene. Det er især de meget populære, lidt dyre og kendte Nike modeller som kopieres. Dvs det er nedenstående modeller, som der er størst risiko ved.

 • Nike Shox – Alle Shox modellerne
 • Nike Air – Alle Air modellerne
 • Nike Air Max – Alle Air Max modellerne
 • Nike Free – Alle Free modellerne
 • Nike Jordan – Alle Jordan modellerne

Ovenstående sko og sneakers koster typisk fra 800-2500 kr., hvis de erhverves online på Nikes webshop, eller hvis du køber dem hos en autoriseret forhandler, forudsat de ikke er på tilbud selvfølgelig.

Et online værktøj og leksikon

Hver style har sine kendetegn, sit design og sin specielle opbygning. Men der er dog nogle generelle ting, som går igen for alle styles og modeller. Og her er f.eks Nikes online shop et fantastisk værktøj http://store.nike.com.

På Nikes hjemmeside er der nemlig et bredt udvalg af de mange styles (Shox, Air Max osv), men også et bredt udvalg af de forskellige modeller under stylene (Air Max 95, Free Run 2 osv). Derfor bør du benytte Nikes hjemmeside, som et opslagsværk, hvor du kan se og få informationer om de forskellige styles og modeller. Billederne på Nikes webshop er meget detaljeret, og de viser skoene fra alle sider og vinkler. Du kan endda se sålen under skoene. Desuden er webshoppen fyldt med informationer, som også er guld værd, når du skal vurdere et par Nike sko enten online eller i virkeligheden. Du kan læse dig til materialer, syninger, detaljer, funktioner mm.

Flere af de store autoriserede online forhandlere af Nike sko, har ligeledes en meget informativ webshop, hvor du kan læse dig frem til en masse informationer om skoene, og samtidig se billeder mm. Ved at kombinere Nikes webshop og forhandlernes webshops, så har du pludselig fået et leksikon i Nike sko, hvilket du sikkert aldrig har tænkt over!

Finder du en webshop (en som ikke er autoriseret forhandler), som sælger billige Nike sko, eller finder du f.eks et par billige Nike sko på Ebay, DBA eller andetsteds, så kan du nu med dine online værktøjer starte en vurdering. Her følger et par råd til, hvad du skal foretage dig inden du laver et køb. Nogle af tingene kan virke latterlige, men alle punkterne herunder tjener et formål!

 1. Spørg webshop/sælger om billeder af skoen fra alle sider inkl af sålen
 2. Spørg webshop/sælger om billeder af æsken, som Nike skoene leveres i
 3. Spørg webshop/sælger om hvor skoene stammer fra. På den måde kan du MÅSKE få en ide om, hvor skoene oprindeligt er fra
 4. Spørg webshop/sælger om der er garanti på skoene, eller om de kun er dækket af normal reklamationsret

Når du så har billeder, som shoppen/sælger selv har taget selvfølgelig, kan du pludselig sammenligne dem med skoene på Nikes hjemmeside og de andre autoriserede forhandleres hjemmeside. Du kan gå skoene igennem punkt for punkt, og det er dermed muligt, at opdage eventuelle forskelle. Hvis der er forskelle, og du sammenligner med billeder fra Nikes side, så ved du med sikkerhed, at skoene i shoppen/hos sælger er falske. For skoene skal matche 100% med billederne på http://store.nike.com, da du altid kan regne med, at Nike viser originalen!

Typiske forskelle på ægte og falske Nike sko 

Selvom der er mange steder, hvor man kan se, om et par Nike sko er ægte eller fake alt efter stylen og modellen, så er der heldigvis en masse ting, som går igen på kryds og tværs af modellerne. Herunder er lavet en lille liste over de mest benyttede fejl, som gør de falske let genkendelige.

Forkerte farver. Det er nok den fejl, som oftest går igen. Mange falske Nike sko har nemlig en forkert farve et eller andet sted. Det kan være:

 • Forkert farve logo
 • Forkert farve sål
 • En sko som aldrig er lavet i den pågældende farve (denne fejl ses virkelig tit)
 • Forkert farve snørrebånd
 • Forkert farve snude eller hæl

Forkerte placeringer. Den næst mest sete fejl, er forkerte placeringer af detaljer på skoene. Det kan være:

 • Forkert placering af Nike logo
 • Forkert placering af snørrebånd
 • Forkert placering af tekst eller graveringer
 • Forkert placering af størrelser eller tekst på sålen indvendig

Forkerte koder eller andet. Den sidste ting, som ofte går igen, er noget mere teknisk, og den kræver enten viden eller indsigt i Nikes systemer. Men Nike er ofte meget hjælpsomme, hvis man har spørgsmål angående disse. Det kan være:

 • Forkert model kode
 • Forkert mode navn – Ikke eksisterende model navn
 • Forkert stregkode eller label
 • Forkert produktions land

Ved at benytte de redskaber, som Nikes hjemmeside samt forhandlernes hjemmesider stiller til rådighed, så kan du altså meget enkelt, simpelt og let gennemskue de fleste fake Nike sko. For hovedparten af de sko, som der kopieres i Kina, har en eller flere mangler i forhold til de originale Nike sko. Og det gælder med andre ord om, at finde disse mangler.

Selvom denne guide ikke påpeger direkte punkter på de enkelte modeller, så kan den generelle viden sagtens hjælpe med at spotte fake Nike sko. Især hvis du også benytter guiden til at spotte webshops med fake varer. Så er du pludselig rigtig godt garderet, når det gælder online handel. Det er pludselig lidt svære, hvis du står fysisk på et marked, i en butik eller et andet sted, men så husk altid at bruge din sunde fornuft, så kan du i langt de fleste tilfælde undgå, at købe et par fake sko.

Der kommer muligvis senerehen nogle guides, som omhandler de specifikke Nike styles og modeller, men da det kræver meget research, så må disse guides vente lidt.

Der kommer muligvis senere et par eksempler, hvor du kan se forskellen på en ægte og en fake Nike sko. Bare så de fleste har en ide om, hvad de faktisk skal kigge efter.

Køb billige Carrera solbriller online.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Guide omkring Nike sko. Ægte eller fake?, 9.3 out of 10 based on 6 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>