Lovgivningen angående køb af kopivarer på ferien eller på nettet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)

Her kan du læse om de nye regler, som gælder for køb af kopivarer på nettet!

Indlægget angående Sådan undgår du webshops med falske varer har medført, at der er kommet mange kommentarer på bloggen omkring emnet “køb af kopivarer”. Da alle disse kommentarer ikke havde noget med det tidligere blogindlæg at gøre, så blev de aldrig udgivet på bloggen. Alle som stillede et spørgsmål fik derimod en mail fra os, hvori der var et generelt svar på deres problemstilling.

Men for at slippe for at besvare, de samme spørgsmål om og om igen, så kommer der her et indlæg, som har fokus på køb af kopivare til eget forbrug.

EDIT MEGET VIGTIGT
Siden dette indlæg blev skrevet, er der faldet dom i “Rolex-sagen”, som var en prøvesag ved Sø- & Handelsretten. Sagen omdrejningspunkt var, om det var lovligt for SKAT at tilbageholde et Rolex ur til privatforbrug.
Dommen blev, at det var lovligt, da produktionen af det falske Rolex ur var sket uden tilladelse fra Rolex. Derfor kan uret ikke udleveres til køber, selvom køber er en privat person. Sagen var en prøvesag, og den vil danne grundlag for lignende sager i fremtiden. Det skal dog bemærkes, at køber kan anke sagen endnu.
Derfor er der sket nogle ændringer, som er meget vigtige. Det er pt. IKKE længere lovligt at indføre kopivarer, som sendes ind i EU. Det er kun lovligt at medtage kopivarer fra en ferie, hvis købet er under toldbehandlings grænsen. Desuden kan rettighedshaverne i Danmark ikke ved henvisning til Rolex sagen kræve, at du som køber skal betale erstatning for krænkelser. For dommen siger meget tydeligt, at køberen af Rolex uret IKKE krænkede Rolexs varemærker, og derfor kunne Rolex ikke kræve kompensation.

Der er et link til dommen HER!

Dette indlæg er på ingen måde en opfordring til, at nogen skal købe kopivarer. Nærmest tværtimod, da kopivarer er noget af det mest nederen i verden. Har du ikke råd til en Louis Vuitton taske, så må du spare op og købe den på et senere tidspunkt. Der findes heldigvis andre tasker, som kan udfylde tomrummet, indtil du har sparet op. Det samme gælder ved kopivarer af alle de andre mærker og produkter! DROP KOPIERNE – eller er din stil en kopi?

Kopivarer til eget forbrug

Lovgivningen på området er meget klar. Vælger du at købe kopi produkter af f.eks Gucci, Diesel eller Nike, og disse kun er beregnet til eget forbrug, så er det helt lovligt. Men det er MEGET vigtigt at understrege, at det KUN er til eget forbrug!

Hvordan diffinere man så eget forbrug? Ja svaret er straks lidt mere flydende. Men der er nogle punkter, som går igen. Eget forbrug er:

 • Max 2 stk af samme vare. Oftest er 1 stk af den samme varer der, hvor grænsen trækkes. De færreste køber 2 ens par solbriller eller 2 ens tasker!
 • Kun en str. Køber du f.eks 5 tshirts af forskellig slags, så skal de helst være i samme størrelse. Er de i flere størrelser, så er det svært at bevise, at du faktisk skal bruge dem alle selv!
 • Varerne skal leveres til dig på din private adresse. Drop smarte ideer om, at du får dem leveret på firmaadressen, eller får dem sendt til dit eget firma. Det skaber nemlig unødvendig mistake

Du må også gerne tage kopivarer med hjem fra ferien. Alt med en samlet indkøbspris på under samlet 1350 kr., må du indføre til Danmark told og momsfrit. Kommer du over 1350 kr., så bliver du pålagt moms og told i henhold til lovgivningen. Læs evt mere om køb udenfor EU her.

Ved køb på ferien gælder samme regler, som ved køb over nettet. Det er kun varer, som er til eget forbrug! Dvs. ikke noget med 5 eller 10 stk. af det samme produkt.

Familie køb?

Loven er en smule uklar, når det gælder køb til familien. De fleste advokater, som har udtalt sig om problemstillingen online, eller dem som vi har været i kontakt med, siger at køb til f.eks bror, søster, far eller mor også betegnes som privatforbrug, så længe at mængden af produkter kan retfærdiggøre dette. Men ingen af dem anbefaler, at du køber 4 af de samme Gucci tasker, fordi alle i familien skal have en. For det er en gråzone, og derfor bliver det vurderet fra sag til sag, og der egentlig foreligger et lovbrud. Så tænkt dig MEGET godt om, inden du køber løs til hele familien også. Det er nemlig ikke besværet værd, hvis der opstår en tvist med en af mærkevarernes advokater.

Prisen på kopivarer er lav!

En hurtig tur på Google afsløre, at udvalget af falske varer online er enormt. Især når du begynder at kigge udenfor Europas grænser, og især mod Østen. En søgning på “REPLICA + produkt eller mærkets navn” afsløre, at priserne er helt i bund. Vi fandt blandt andet følgende varer på kinesiske webshops:

 • Nike Shox sko til 300 kr og op efter
 • Burberry tasker fra 200 kr og op efter
 • Diesel jeans til 100 kr og op efter
 • Carrera solbriller til 100 kr og op efter
 • Louis Vuitton bælter til 300 kr og op efter
 • Dolce & Gabbana ure til 150 kr og op efter
 • RayBan Aviator solbriller til 50 kr og op efter
 • Apple iPhones til 600 kr og op efter
 • Rolex ur til 1000 kr og op efter

Som ovenstående viser, så er der ENORME besparelser at hente, hvis du køber kopien fremfor originalen. Men men men, HUSK NU PÅ, AT DET ER EN KOPI.

Hvorfor er kopivarer en skidt ting?

Når nu lovgivningen tillader, at du må købe falske varer til eget forbrug, hvorfor er kopivarer så en skidt ting? Der er jo mega meget at spare i forhold til originalerne. Det viste vores eksempel jo.

Men original produkterne lever op til den gældende lovgivning. Det gælder både sundhedshensyn, materialerne men også produktsikkerhed.

De originale produkter er lavet af materialer og under forhold, som ikke gør dig som forbruger syg. En masse kemikalier og materialer er nemlig forbudte, hvis produktet skal i kontakt med huden. Desuden er produkterne testet således, at du ikke kan komme galt af sted med dem.

Når det derimod kommer til kopivarer, så er kendskabet til produkterne straks begrænset. Du eller andre ved ikke:

 • om der er benyttet giftige kemikalier
 • om materialerne er sundhedsfarlige og f.eks kan medføre eksem eller overfølsomhed
 • om det er brugt børnearbejde i produktionen
 • mm

Denne uvished kan være livsfarlig! Er du blandt de mange uheldige, som hvert år benytter kopi produkter, og efterfølgende enten bliver allergisk, eller direkte dødelig syg, så bliver besparelsen straks meget ligegyldig. Sat i perspektiv, så risikere du, at sætte dit helbred på spil ved at benytte kopivarer, og dit liv er næppe en besparelse på 200-500-2000-5000 kr værd. Derfor tænk dig om!

Falske varer er desuden blevet sat i forbindelse med terrorisme. Men dokumentation for påstanden er meget sparsom, og derfor vil vi undlade at komme ind på den problemstilling her. For fakta er, at alle og enhver kan lægge en produktions ordre i Kina på f.eks 1000 stk. Louis Vuitton tasker. Og så længe det er så let, hvorfor skulle nogle så indvolvere terrorister? Men det er sikkert sandt, at terroristerne tjener penge på kopivarer, men vi vil helst undgå at kommentere punkter, som er forbundet med en stor uvished og usikkerhed.

Må jeg sælge mine brugte kopivarer?

Svaret er kort og godt NEJ! Loven siger, at du må købe til eget forbrug, men det er altså ulovligt at sælge falske varer. Så ønsker du at skille dig af med dine kopivarer, så er der kun en vej, og det er i skraldespanden. Du overtræder loven, hvis du forsøger at sælge dine varer videre, også selvom de er brugte. Dette er endnu en grund til, at kopi produkter sucks. Har du et originalt produkt, så kan du med ro i sindet sælge de videre, og få nogle af dine penge retur. Dette er IKKE lovligt og muligt ved kopivarer, selvom rigtig mange dog gør det.

SKAT vs dine kopi produkter

Hvis du køber dine kopivarer på nettet, så skal disse sendes til dig. Og før din pakke kommer ind i Danmark, så skal den igennem Post Danmarks Internationale pakkecenter. Her tjekker SKAT pakkerne, for at kunne opkræve moms, told og evt stoppe sendinger af kopivarer, som er beregnet til videre salg.

Bliver din pakke udtaget til kontrol, hvilket langt de fleste pakker gør i disse tider, så vil SKAT vurdere om indholdet er til privatforbrug eller om det takseres til videre salg. Mener SKAT at indholdet er til eget forbrug, så risikere du max at få en opkrævning på moms og evt told, hvis varernes indkøbsværdi overskrider grænserne. Men mener SKAT derimod, at varerne er beregnet til videresalg, så bliver varerne stoppet, og SKAT sender en besked videre til varemærkeindehaveren i Danmark. Eller dvs. typisk sender SKAT en besked videre til varemærkeindehaverens advokatfirma.

Bliver sagen sendt videre, så begynder en større kamp. En søgning på Google afsløre, at især MAQS Law Firm er meget agressive. De repræsentere åbenbart en masse af mærkerne i Danmark. Der er meget delte meninger om MAQS metoder, men du skal huske på, at de blot prøver at beskytte deres klients interesser.

Overgår din sag til et advokatfirma, så er det meget vigtigt, at du kender dine rettigheder!

 • Kopivarer til privatforbrug er LOVLIGT, uanset hvad de siger eller påstår
 • Trusler om retsager er en typisk anvendt afpresnings metode. De færreste mennesker kan overskue konserkvensen, selvom de intet uovligt har foretaget sig. Så vær stærk og modstå afpresning
 • Advokatfirmaet kan kunne dokumentere, at du havde til hensigt at videre sælge varerne, før de egentlig har en sag. Så har du købt 1-2-3 stk forskellige varer, så er der INGEN sag
 • Overtræder du loven, så viser flere domme fra Sø- og Handelsretten, at du max kan takseres til det, som hedder 1,8 x markedsforstyrrelsen. Dvs. du skal betale en bod på varernes vejledende pris x 1,8. Eksemplet er f.eks 5 ure af 2000 kr. pr stk. Det giver 10.000 kr i vejledende pris x 1,8 = 18.000 kr. Dvs du max skal betale 18.000 kr + evt advokatomkosninger. Så bøde på 30-100.000 kr er altså meget urealistiske
 • Er du usikker eller i tvivl om noget, så kontakt en lokal advokat og spørg til råds. De vil sikkert gerne yde dig 5-10 minutters gratis rådgivning. Alternativt kan det godt betale sig, at hyre en advokat i 1-2 timer, hvis du har købt mange varer!

Du skal altså tænke dig om, før du evt indgår et forlig eller andet. Det er dumt at erkende sig skyldig i noget, som er lovligt!

Din mening?

Har du erfaringer, oplevelser eller spørgsmål, så skriv endelig en kommentar til indlægget. Grundet den store interesse for emnet, så foretrækker vi spørgsmål i kommentarfeltet fremfor på mail. Så er der måske andre, som kan bruge dit spørgsmål eller oplevelse senere hen, og vi slipper for at skrive det samme om og om og om igen.

Men husk nu på, at det er meget sjovere at have originalen fremfor en kopi. Hele oplevelsen med produktet, samt produktets unikke egenskaber eksistere ofte ikke ved billige Kina eller Asien kopier.

Be original and unique – Buy the authentic product!

Læs mere om køb af kopi og replica møbler her

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Lovgivningen angående køb af kopivarer på ferien eller på nettet, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Comments

 1. Henning says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Mange tak for en let forståelig og god guide. Nu tror jeg vi er mange, som meget bedre forstår aspekterne i køb af kopivarer, samt forstår vores egne rettigheder.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Dorthe says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Okay nu blev jeg da klogere på det :-)
  Dvs jeg må godt tage kopivarer med hjem, når vi tager på ferie om 14 dage, hvis det bare er til mig selv?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Dorthe
  Ja du må gerne købe kopivarer til eget forbrug på din ferie. Husk dog på at der er et max beløb, som du må indføre varer for, før du skal betale moms og told.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Tak for interessant læsning – den blev bogmærket :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Mads
  Super at du kunne bruge den.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. Kim says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

  Der henvises i artiklen til at køb af kopivare til eget forbrug er lovlig efter dansk lovgivning.
  Er der nogle konkrete henvisninger til paragraffer ect ?

  Jeg er selv kommet i klemme da min søn har bestil 3 styk hovedtelefoner til vores eget brug i familien. Det har medført et krav om destruktion og betaling af omkostninger for €1000. Læg dertil en række klasuler som for mig at se er “næsten-blanco-checks”.

  Jeg forstiller mig at vi får en advokat til at skrive et brev med henvisning til de konkrete paragraffer og så håber at det får dem til at droppe sagen.

  Nogen der har erfaringer med Setterwalls fra Sverige ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 7. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Kim
  Du kan få rådgivning og vejledning fra forbrugerrådet her: http://www.forbrugereuropa.dk/Koeb-i-EU/Kopivarer/Er-det-ulovligt

  Som det fremgår af artiklen, så er grænserne mellem privat forbrug og med videresalg for øje flydende, og der laves derfor altid en konkret vurdering i den enkelte sag.
  Det bedste du kan gøre, er at bevise overfor advokatfirmaet, at du kender reglerne. Dette gør du ved at sende dem et brev, hvor du gør opmærksom på, at varerne er købt til privatforbrug i familien, og nævner at det f.eks er dig og dine 2 børn. På den måde vil mærkets advokatfirma opdage, at du kender reglerne, og dermed ikke er til at løbe om hjørner med.
  Du skal herefter blive ved med at afvise deres påstand, og blot henvise til loven angående køb af kopivarer til eget forbrug.

  Husk at tjekke din indbo forsikring, da der her oftest er gratis retshjælp.

  Skulle du have krænket mærket, så er reglerne for godgørelse således.
  Mærket kan kræve en godtgørelse for markedsforstyrelse. Dvs man ganger den normale salgspris med 1,8.
  Nu nævner du ikke hvilket mærke, de købte varer er, så vi tager et andet eksempel.
  Køber du f.eks 3 Hugo Boss tshirts, som hver koster 500 kr i vejl, så vil regnestykket se således ud.

  3 x 500 kr = 1500 kr
  1500 kr x 1,8 (for markedsforstyrelse) = 2700 kr
  Dertil kan så lægges 600 kr for afsendelse af et brev fra advokaten.

  Det totale beløb, som du herefter maksimalt hæfter for er 3300 kr. i eksemplet.

  Hvis du ligeledes gør advokatfirmaet opmærksomme på, at deres godtgørelse slet ikke matcher med de afgørelser, som der tidligere har været i Sø- og Handelsretten, så ved de, at du er inde i stoffet, og det er mere end tvivlsomt, om de vil fortsætte sagen.

  Håber du kunne bruge vejledningen, ellers er du mere end velkommen til at poste ydeligere spørgsmål eller kommentarer :)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 8. Dennis says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Er det rigtigt, at man kun skal betale 1,8 gange den vejlende pris på et produkt, hvis det er taget i tolden som kopi?
  Jeg har fået en opkrævning på 25.000 kr for 3 par jeans, men benytter jeg 1,8 bliver beløbet kun 9750 kr + 600 kr. Sikke noget svineri, at et seriøst advokatfirma opkræver overpriser. Jeg er rasende!!!!!!!!!!!!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 9. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Dennis
  Ja 1,8 er den faktor, som der ganges med i forhold til vejledende butikspris for den markedsforstyrelse, som kopivarerne skaber.
  Da reglerne er meget uklare, så er det lidt et Wild West, og det undnytte nogle advokatfirmaer . Det bedste ville være, hvis reglerne blev klare og tydelige for alle, så alle ved hvad de har at forholde sig til!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 10. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Kim
  Der er faldet dom i den omtalte Rolex-sag, og derfor vil din sag ændre karakter. Det kan derfor anbefales du læser EDIT afsnittet i artiklen igennem, og evt sender et link til dommen til din advokat, hvis du har sådan en.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 11. Nikola skaaning Nielsen says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Jeg er nu kommet i klemme og har svaret budde og shou fl

  Med ref til ovennævnte kopi rolex ur giver jeg dig lov til som rettighedsindehaver af mærket rolex lov til
  at destruer pakken.Og de gange hvor jeg har købt ur har det været fuld lovligt at købe et ur
  til sig selv privat og disse købe er også handlet privat af mig til privat brug så jeg har ikke gjort noget
  som helst forkert eller ulovligt i denne sag.
  jeg betaler ikke dine omkostninger i sagen eftersom jeg har via nordea netbank købt et ur til mig selv privat
  og ikke med henblik på videresalg af nogen som helst art.
  Du må jo så destruer pakken og jeg må se mine penge for tabt.
  Og de andre gange du henviser til 2006 og 2007 og nu i 2011 er det købt privat til mig og dette kan du se
  på faktura fra min bank så det er ikke og har aldrig været til kommerciel brug den påstand er helt ude i hampen.
  Og jeg gentager at på disse tidspunkter var det lovligt at købe et stk kopi ur til eget brug, og jeg er hverken teorist eller har
  gjort noget som helst ulovligt i denne sag, så venligst drop dit afpræsnings brev.
  Og jeg har altså lov til som borger i dette land at tale sandt og sende dig bevis og ret til at have en anden menning
  end dig.Jeg har ikke importeret container med rolex ur! jeg har købt til mig privat et rolex ur i flg gældende lovgivning den gang inden
  dom er faldet her i denne måned så pak venligst sammen.Jeg har bevis på det så det med det er købt som kommericel er jo helt forkert.
  de 2 andre gange som er over 5 år siden fik jeg jo heller ikke mit ur det destoy du også enda selvom jeg havde ret til at få mit ur den gang eftersom dom først er faldet i år i denne måned og at jeg også dengang havde købt dette til mig selv privat og ikke med salg for øjet jeres udlægning af at dette er købt ikke privat taler mine beviser da imod eftersom det er købt til mig privat .
  Ok nu er der så faldet dom i sagen og ja så må jeg se mine penge spildt men jeg skriver sgu da ikke under på at du har ret til som sagfører
  at forfølge mig hele livet med fuldbyrdes ret etcc.. Nej nej nej du har lov at destruer pakken også ved jeg nu som borger
  at dette er ulovligt nu at købe via nettet 1 kopi det må være det. Regner med sagen slutter her min ven.
  Du har lov til at destruer pakken .

  Din mening?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 12. Ewa Christensen says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

  Nu er jeg helt på gulvet.
  I efteråret 2010 købte jeg en Rolex kopi ur på internettet(værdi 850kr).
  I sep.2010 bliver jeg så kontaktet via post af post Danmark at de har tilbageholdt min vare og jeg skulle sende informationer ind til dem på mit køb, det gjorde jeg så sendte alle de papir jeg havde med toldpapri osv.
  Derefter høre jeg fra en advokat firma Budde Schoua A/S de vil have mig til at underskrive et papir på at mit ur må ødelægges. Jeg kontakede først BS via telefon så derefter via mail at jeg ikke vil underskrive noget.
  Desuden kontaktede jeg SKAT som sagde at de kunne godt se at et ur ikke kunne komme ind under partivare men jeg skulle diskutere det med advokaten, men Budde Schou vil ikke i retten og blir ved med at påstå at det er en artikel 11 og under den artikel kan de ødelægge mit ur, men i de breve de ville have mig til at underskrive stod der at:”hvis jeg ikke gjorde noget ville de overveje en retssag”.
  Men nu vil Budde Schou hverken slæbe mig i retten eller udlever uret til mig, talte med skat og en af deres medarbejder har været så fræk at sige at han tolker et ur som partivare, men han vil ikke give mig det på skrift. HALLO en partivare betyder flere end en, men vedkommende vil ikke diskutere med mig..Jeg har endda toldpapir mv, men det er lige meget og efter alt det om kopivare man har hørt ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.
  Jeg ved at jeg har loven på min side jeg må godt købe et ur til privatbrug (Uret er købt på mit eget dankort og jeg er ikke erhverv og har ikke i sinde at sælge den) men de blir ved med at holde på “Som tidligere oplyst, er den foreliggende sag afsluttet hos os på baggrund af sagsforløbet som beskrevet og i fuld overensstemmelse med de formelle regler i henhold til EF Forordning nr. 1383/2003.” som de bliver ved med at skrive i mail, når jeg fastholder på mit. Har talt med konkurence styrrelsen og de har givet mig ret i mit køb men jeg skal nu til at slæbe et stort advokatfirma i retten, ja tak for hvad???!! Og desuden slæbbe firmaet for Sø- og Handelsretten..
  Hvordan kan jeg få mit ur og få min ret????
  Har i nogen som I kan henvise mig til eller noget??
  Har talt med en advokat i Odense men han vil ikke blandes inde i det..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 13. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Nikola
  Det har været nødvendigt, at redigere i dit indlæg. Alle personlige data + teksten fra vores indlæg er fjernet, for at holde dit indlæg så overskueligt som muligt.
  Hele grundlaget for køb af kopivarer har ændret sig, siden Rolex sagen. Om man kan lide dommen eller ej, så bakker den op om reglerne i resten af EU, som siger, at kopivarer er ulovlige i både erhversmæssig henseende men også privat henseende.
  Du er nødtil at søge advokat ekspertise, da vi ikke kan vurdere, om sager fra før dommen skal følge de nye eller gamle regler.

  @Ewa
  Der er vist ingen, som har helt overblik over effekten af den nye dom. Der ligger meget jura bag, og derfor kan vi ikke vurdere, om sager fra før dommens afsigelse skal følge de gamle regler eller de nye regler.
  Beløbet på 850 kr er også så lille, at det nærmest ikke kan betale sig, at spilde tid eller advokatregninger på det. Du finder ingen advokater med ekspertise indenfor området til under 1500 kr i timen, og der er altså et par timers arbejde i sådan en sag + evt retssager mm.
  Derfor er rådet herfra, at du glemmer uret, og kommer videre med dit liv. Så slipper du for en masse negative tanker og irritations momenter. For det beløb som du evt skulle bruge på en advokat, kan du ligeså godt købe et godt ur fra et andet anerkendt mærke. Så forsvinder beløbet ikke ud i den fri luft, og du vil have et godt ur til mange år ud i fremtiden :)
  Dette var ikke svaret du søgte, men ud fra sagens beskrivelse, så er der ingen grund til, at smide gode penge efter dårlige penge. Derfor håber vi, at du vil tage svaret til efterretning, og se det som et vejledende råd.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 14. John Hansen says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Er det rigtigt forstået, at det er blevet ulovligt at købe kopivarer fra webshops i østen?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 15. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @John Hansen
  Det er helt korrekt forstået. Dommen gør det ulovligt at købe kopivarer til eget forbrug.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 16. Sandra says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Hej Alle,

  Mit navn er Sandra Meinecke, jeg er i færd med at skrive en artikel for Politiken vedrørende Kopivarer og lovgivningen på området. I den forbindelse vil jeg meget gerne have fat i en der har prøvet, at købe noget i god tro, og helt lovligt, og senere har været tvunget til at destruerer et ellers dyrt indkøb. Hvis det er sket for dig, må du meget gerne skrive til mig på sandra.meinecke@pol.dk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 17. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Sandra
  Har du fundet nogle personer, eller søger du stadigvæk? Hvis du ikke har fundet nogen, så kan jeg nemt henvise til en hel del, som har haft en uheldig oplevelse!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 18. Mette says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Ewa

  Har du fået dit ur “tilbage” ?!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 19. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Mette
  Vi må håbe, at hun kommer tilbage og svarer.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 20. Adem er says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

  Hej

  Har bestilt 41 par nike sko hjem fra kina, gennem Dhl. Nu er pakken blevet snuppet i tolden. Varerne skal tjekkes om de er ægte eller ej. Desværre er de falske….
  Dhl siger, at en nike representant skal tjekke varerne, og hvis de er falske, bliver det en retssag…. Har i nogle gode ideer om hvad jeg kan gøre, og hvor stor vil bøden være….?

  Håber jeg får nogle svar her inde fra.. Tak på forhånd..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 21. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

  @Adem
  Det behøver ikke ende i en retsag, men under alle omstændigheder, så vil Nike kræve en kompensation, fordi du har krænket deres varemærke. Og det har de ret til i henhold til loven.
  I første omgang er du nødtil at afvente en skrivelse fra Nike, og derefter bør du nok kontakte en advokat, hvis du ikke er inde i sagerne. En advokat vil kunne få kompensationen presset ned, men han skal selvfølgelig også have løn.

  Hvad angår kompensationens størrelse, så udregnes denne ud fra en markedsforstyrelsesfaktor på 1,8. Herunder er lavet et eksempel.

  Hvis de 41 par Nike sko koster 1000 kr i vejledende butiks pris, så ser regnestykket således ud.

  41 x 1000 x 1,8 = 73.800 kr i godtgørelse for krænkelsen.

  Med den rette advokat, så kan du sikkert få det tal forhandlet ned i 15-30.000 kr alt efter forholdene mm. Det hele afhænger af Nikes tilgang til sådanne sager, og den har jeg desværre ikke kendskab til. Men du skal under alle omstændigheder i dialog med Nike, da det er den bedste løsning for dig. Spørgsmålet er således blot, om du selv skal styre dialogen, eller om den skal foregå via din advokat.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 22. Rikke says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Hej Alle.

  Er du forbruger af kopi varer såsom sko, tasker, solbriller, bælter, tøj, samt andre accessories, så er det lige dig jeg står og mangler.

  I forbindelse med et bachelor projekt om danskernes forbrug af kopi varer, står jeg og skal bruge nogle forbrugere af dette til et interview. Hvis dette har din interesse, skal du blot sende mig en mail: r.lindebjerg@gmail.com

  Jeg ser frem til at høre fra dig

  MVH Rikke Poulsen, Odense.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 23. anonym says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Må jeg gerne købe en kopi vare til egetforbrug igennem ebay? (bliver sendt fra kina)

  Hvis varen er en mp4 afspiller og ligner en ipod men der står ikke noget om ipod eller apple på mp4 afspilleren, er det så en kopivare??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 24. says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Anonym
  Nej det må du ikke. Ikke som loven er blevet efter Rolex-dommen. Men det er ikke alle mærker, som slår ned på privatkøb.

  Det er umuligt at svare på ud fra de sparsomme info. For den kan sagtens krænke nogle design- eller tekniskerettigheder. Men som udgangspunkt er det lovligt.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 25. bo says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Hej,

  Jeg købte 2 par nike sko, (1 par til mig og 1 til min mor) som jeg ikke anede var fake, men nu har vist sig var fake, da hjemmesiden er blevet lukket af US Federal court order..

  told har taget pakke og nu er nikes advokater sat på..

  hvad kan jeg gøre?

  tusind tak på forhånd

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 26. says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Bo
  Har du fået et brev fra Nikes advokat? Som privatkunde kan du forholde dig relativt roligt. Det værste, som der kan ske, er at de destruerer skoene.
  Du bør henvise til Rolex dommen, hvis du har fået et brev fra Nikes advokat.
  Du bør ligeledes kontakte din bank, hvor du fremlægger sagen, og prøver at få dem til at trække betalingen retur. Er du lidt heldig, kan du komme ud af problemet skadesfri, dog med en erfaring mere i rygsækken :)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>