Ebay guide – Sådan handler du sikkert på Ebay uden problemer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.1/10 (12 votes cast)

Efter flere forespørgsler, så kommer der her en guide til, hvordan du kan handle sikkert og problemfrit på Ebay. Det gælder alle Ebay siderne, dvs. Ebay.com, Ebay.de, Ebay.co.uk, Ebay.fr, Ebay.it osv. Guiden tager udgangspunkt i, at du allerede har oprettet en bruger på Ebay, og at du ligeledes har oprettet eller vil oprette en bruger på Paypal. 
Alle illustrationerne stammer fra Ebay.de, hvorfor der kan være sproglige forskelle i forhold de til de andre Ebay sider.

Hvad er Ebay?

Meget simpelt fortalt, så er Ebay en formidlingsside, som forbinder sælger med køber. Ebay tager et gebyr for denne service, og det er sådan Ebay tjener penge.
Sælger kan vælge at sælge sine varer på 2 måder.

 1. Via auktion, hvor højeste bud vinder. Det er muligt at fastsætte både mindstepris, startpris mm. Alt dette er ekstra services, som sælger kan købe sig til, så sælger er sikker på, at en vare ikke bliver solgt under en aftalt pris.
 2. Via faste priser. Her fastsætter sælger en pris, ligesom du kender det fra en butik eller webshop. Evt interesserede kan så købe varen her&nu ved at trykke på en købsknap, ligesom i en normal webshop.

Ebay er desuden delt op i lokale regioner, eller sagt på en anden måde, Ebay er lande opdelt. Det vil sige, at der findes en lokal Ebay side for alle de store markeder i EU + USA. Søger du f.eks på Ebay.de, så vil du hovedsagelig finde tyske sælgere. Søger du på Ebay.fr så er det hovedsageligt franske sælgere osv. De to eneste sider, som skiller sig ud, det er Ebay.com og Ebay.co.uk.
På Ebay.com finder du alle amerikanske sælgere + mange annoncer fra de lokale Ebay sider. Man kan sige, at Ebay.com er en delvis opsamlingsside for alle de lokale Ebay sider + alle amerikanske sælgere.
Ebay.co.uk har lidt de samme træk som Ebay.com. Du finder alle engelske sælgere, men der er desuden mange sælgere fra Kina, Hong Kong, Tyskland, USA mm. Så handler du på Ebay.co.uk, så skal du være ekstra opmærksom på afsender landet!

Hvordan fungere Ebay?

Når du har købt en vare enten via auktion eller køb her&nu, så modtager du en mail fra Ebay. Det er en slags ordre bekræftelse, hvor der står sælger informationer, dine info samt info omkring dit køb.
Du kan direkte i denne mail gå videre til betalingen, som foregår via Paypal. Læs mere om Paypal længere nede.
Når du har betalt, enten via Paypal, bankoverførsel eller hvordan du og sælger aftaler det, så vil sælger sende din vare. De fleste sælgere sender indenfor få dage. Efter du har modtaget din vare, så vil du kunne gå ind på Ebay og rate sælgeren. Altså give sælger en karakter, som baseres på, hvordan dit køb er forløbet. Du har desuden mulighed for, at skrive en kommentar. Det kan kun anbefales, at du skriver seriøse kommentarer, som evt kan benyttes konstruktivt at sælger. Det hjælper ikke at skrive, at “varen var noget lort” punktum. Ud fra sådan en kommentar kan sælger se, at du ihvertfald ikke var tilfreds med købet, men ellers kan der ikke trækkes andre informationer. Og andre købere kan heller ikke bruge kommentaren til noget. For den er alt for upræcis og intetsigende.

Hvad er Paypal?

Paypal er et betalingssystem, som i dag er integreret med Ebay, men det er en service, som Ebay har tilkøbt. Paypal blev startet i 2000 med ideen om, at formidle betalinger imellem to enheder (med enheder forstås personer eller firmaer). Paypal kræver ingen abonnement, hvilket er en af grundene til den store succes. Ligeledes kan private personer benytte Paypal både til at sende og modtage betalinger. Servicen blev en succes fra start, og Paypal var langt mere populært en Ebays Billpoint betalingssystem. Faktisk var Paypal så populært, at Ebay opkøbt firmaet allerede i 2002 for $1,5 milliarder.

Fordelen ved Paypal er, at køber hurtigt og sikkert kan betale for sine varer. Det kræver blot, at køber har en bruger hos Paypal, eller betaler med sit kreditkort via Paypal. Sælger kan se pengene med det samme, og et køb kan dermed afsluttes samme dag. Sælger betaler et gebyr for at modtage betalingen, mens køber betaler et gebyr for at sætte penge ind på Paypal kontoen (der betales dog ingen gebyr ved bankoverførsler). Det skal dog siges, at Paypal har en vekselkurs, som matcher den bankerne tager for fysik valuta. Dvs det er dyre at betale i fremmed valuta, fremfor hvis du valgte en bankoverførsel.
Paypal servicen kan bruges på kryds og tværs af landegrænser og verdensdele, så længe at ejeren af en bruger har valideret sig.

Paypal er verdens største betalingssystem, som håndterer betalinger for både private og firmaer.

Sådan er en annonce opbygget på Ebay!

Herunder følger en guide til, hvordan du kan handle sikkert på Ebay, og hvordan du undgår problemer. For det er faktisk meget simpelt, hvis du blot tager nogle få forholdsregler.

Du kan gøre nedenstående billeder større ved at klikke på dem.

Her over ser du de to forskellige salgsformer på Ebay. Auktion eller køb Her&Nu. Der er taget udgangspunkt i to sælgere, som begge sælger pumps og stilletter, for at gøre det let sammenlignelig.
For at gøre det let forståeligt, så har vi markeret nogle områder med farvede cirkler. Herunder følger forklaringen til de farvede cirkler.

Sort cirkel
Auktion: Her kan du se, hvor længe der er tilbage, før at auktionen udløber.
Køb Her&Nu: Her kan du se, hvor mange enheder der er til salg af det pågældende produkt.

Rød cirkel
Auktion: Her kan du se det højeste bud pt. Det er altså den pris, som du skal byde over, hvis du vil have chance for at købe produktet.
Køb Her&Nu: Her kan du se den pris, som varen sælges til. Prisen er fast, og du kan blot trykke køb.

Gul Cirkel
Auktion + Køb Her&Nu: Her kan du se forsendelsesprisen. Ofte viser den kun prisen for lokale forsendelser eller internationale forsendelser. Forklaring angående dette finder du længere nede her på siden.

Lyserød cirkel
Auktion + Køb Her&Nu: Her kan du se betalings mulighederne. Det er altså disse måder, at sælger vil have betalingen på.

Grøn cirkel
Auktion + Køb Her&Nu: Her kan du se sælgers tidligere handler, samt hvordan andre købere har vurderet sælger. Tallet i cirklen angiver, hvor mange handler sælger har lavet, hvor køber er kommet med feedback efterfølgende. Neden under sætning kan du se en %-sats af, hvor mange af køberne hos denne sælger, som var positive og glade. Denne funktion bliver omtalt senere, da den er super vigtig, når du vil handle sikkert og problemfrit på Ebay.

Blå cirkel
Auktion + Køb Her&Nu: Her kan du kontakte sælger direkte, hvis du har spørgsmål eller andet.

Violet cirkel
Auktion + Køb Her&Nu: Her kan du se alle de andre varer, som sælger har til salg. Måske du kunne finde flere interessante produkter, nu du var igang med at shoppe. 

Brun cirkel
Auktion + Køb Her&Nu: Her kan du tilmelde auktionen til din observations liste, så du overvåger produktet, og let kan finde det igen. 

 

Længere nede under produkterne, kan du se betalings-og forsendelsesmetoder + firma info. Disse to punkter vil nu blive gennemgået herunder med beskrivelser af de forskellige punkter.

Du kan gøre nedenstående billede større ved at klikke på det.

Gul Cirkel
Det er vigtigt, at du husker at vælge den fane, som på danske hedder forsendelses- og betalingsmetoder, da du her vil finde alle de nødvendige informationer omkring et evt køb. Både hvad angår fragtpriser, men også hvordan du kan betale for varerne (Paypal er næstens standard ved alle sælgere.) 

Sort cirkel
Her kan du se, hvor meget det koster at sende den vare, som du har købt. Bemærk at prisen ofte kun tæller for den pågældende vare, og køber du flere varer fra samme sælger, så skal der betales et lille forsendelsestillæg. Se den røde cirkel.

Violet cirkel
Her kan du udregne dine forsendelsesomkostninger, hvis du køber en eller flere varer hos den pågældende sælger. Du kan ændre stk antal og landet, og så udregner den dine totale forsendelsesomkostninger. En smart funktion som Ebay har tilføjet, som gør det endnu lettere for dig, som køber. 

Rød cirkel
Her kan du se, hvor meget det koster for hvert ekstra produkt du køber hos den pågældende sælger. Du skal lægge dette tillæg til forsendelsesprisen, som du ser i den sorte cirkel. Benyt evt funktionen i den Violet cirkel, hvis du vil undgå at lave regnefejl.

Grøn cirkel
Her kan du se, hvem sælger sender dine varer med. I Tyskland er det oftest DHL, mens det i England oftest er Royal Mail. 

Under tabellen for forsendelses- og betalingsmetoder finder du nedenstående oplysninger om sælger. Bemærk sælger på nedenstående billed er et firma, hvorfor firmaets handelsbetingelser også fremgår. Handler du hos en privat, så vil du ikke se handelsbetingelserne.

Du kan gøre nedenstående billede større ved at klikke på det.

Her kan du se informationer på sælger. Er det et firma, som ved ovenstående eksempel, så kan du se samtlige firma data inklusiv adresse, registreringsnumre, VAT numre mm.
De fleste firmaer har desuden telefonnummer og mail-adresse oplyst. Så skulle du have spørgsmål, så kan du kontakte firmaet direkte via disse.
Dette er en ekstra sikkerhed for dig, som køber!

Sådan handler du sikkert på Ebay!

Nu har du fået en masse gode informationer, og så gælder det blot om, at udnytte disse bedst muligt. Det vil vi hjælpe dig med her, så du står bedst muligt rustet :)

Først og fremmest så er det vigtigt, at du kun handler ved sælgere, som har et godt ry. Derfor skal du ALTID starte med at kigge efter, hvordan sælger er ratet (Den grønne cirkel på de første billeder). Ud fra sælgers tidligere handler får du hurtigt et indtryk af, om hvor seriøs sælger er. Det frarådes at du handler ved sælgere, som har under 50 vurderinger. Og vil du alligevel handle, så husk at læse de andre køberes kommentarer. Der kan stå mange værdifulde informationer.
Når du har vurderet sælger, så er det vigtigt, at du tjekker forsendelsesmetoderne. Her kan du nemlig få en god indikation på, hvor varerne evt sendes fra (flere sælgere skriver f.eks UK, men varerne sendes fra Asien, og du bliver dermed pålagt moms, told og toldgebyr!). Disse informationer finder du i den gule cirkel på de første billeder. Står der f.eks EMS, så vær opmærksom på, at sælger sender varerne fra Asien. Dette er især vigtigt, hvis du køber mærkevarer! (Læs mere om falske webshops her eller Læs mere om import af kopivarer her). Det er som udgangspunkt altid en god ide, at handle indenfor EUs grænser, da du dermed undgår ubehagelige overraskelser i form af moms, told og et toldgebyr.
Det sidste som er vigtigt, når du handler på Ebay, det er at du betaler på en sikker måde. Da du i de fleste tilfælde vil købe dine varer fra en person/firma i et andet land, så er dine rettigheder også dårligere stillet, hvis du betaler med bankoverførsel. Derfor kan vi kun fraråde på det kraftigste, at du betaler via bankoverførsel!
Derimod er Paypal et super smart, simpelt og sikkert betalingssystem, hvis du handler på Ebay. Du betaler enten via din Paypal bruger eller med dit kreditkort via Paypals checkout system. I begge tilfælde er du godt stillet, hvis der skulle opstå problemer. Især hvis produktet ikke lever op til dine forventninger, eller hvis der aldrig dukker et produkt op!
Ebay og Paypal tager klager meget seriøst, når det hele gælder køb på Ebay. Dette sikre dig et højt service niveau, hvis uheldet skulle være ude. Derfor kan du trygt og roligt betale med Paypal, når du handler på Ebay. Du har nemlig samme rettigheder, som hvis du betalte med dit kreditkort på en webshop (det er vigtigt at slå fast, at Paypal ikke er nær så sikkert at benytte, når det gælder køb udenfor Ebay. Det kunne f.eks være på webshops eller salgssider. Derfor er vores anbefaling af Paypal kun i tilknytning af køb af varer på Ebay.) Det er en god ide, at læse Paypals buyers protection, som du kan finde her (under punkt 13)

Mærkevarer skal du som udgangspunkt kun købe af sælgere i EU. Så undgår du problemer, også selvom du skulle blive snydt. Skulle du blive snydt, så husk at påråbe dig din returret, og send derefter varen forsikret retur. Får du derefter ikke dine penge, så kan Paypal løse sagen for dig!
Hvis du køber designer varer, så som Gucci, Dior, Chanel, Louis Vuitton, Balenciaga, Chloe, Bottega Veneta mm, så vær yderst påpasselig, da der er en del falske produkter til salg. Tjek hvad andre har sagt om sælger, og stil endelig en masse spørgsmål til sælger. Du kan ved køb af designer varer søge hjælp på The Purse Forum! De er super venlige til at hjælpe med at spotte falske varer.
Med ovenstående i baghovedet, så er du godt rustet til at handle på Ebay. Husk at bruge din sunde fornuft, og kombiner den med alle facts i dette indlæg, så slipper du for at blive snydt. Der er desværre en del svindlere på Ebay, ligesom der er på alle andre salgssider. Men de har det svære på Ebay, da du kan undgå dem i stor stil.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.1/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +14 (from 14 votes)
Ebay guide - Sådan handler du sikkert på Ebay uden problemer, 9.1 out of 10 based on 12 ratings

Comments

 1. klerte says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Fin gennemgang, men det er ikke gratis at lave en bank overførsel i en anden valuta.

  Eks du køber noget via ebay.co.uk, som skal betales i pund igennem paypal. Der er ikke noget direkte gebyr, men derimod et skjult gebyr iform af en høj kurs.

  Prøv at sammenligne med eks valutakurser.dk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 2. says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Klerte
  Tak for de rosende ord.
  Det er korrekt, at du betaler en højere kurs, end hvis du sammenligner med f.eks valutakurser.dk, men det gør du altså også i din bank, hvis du vil købe Sterling Pund.
  Din bank har to kurser. En købskurs, hvor banken betaler mindre end dagskursen, hvis du vil sælge Pund til dem, samt en salgskurs, hvor du betaler mere end dagskursen, hvis du vil købe fra dem.
  Bankerne tjener en del penge på dette, da de får deres f.eks Pund billigere, når de køber dem af kunderne, mens de sælger dem dyre, når deres kunder vil købe dem.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. klerte says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Det er helt korrekt, og derudover skal det også tilføjes at paypal sådan set ikke tager sig voldsomt betalt, men gratis er det ikke. Bankerne benytter ofte et vekselgebyr og en lav kurs, hvor paypal udelukkende benytter en hø jkurs og intet gebyr. Købes der en meget dyr vare er det derfor ofte billigere at lave en bankoverførsel (men man får så ikke samme sikkerhed som ved paypal) l

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @klerte
  Nu har jeg lige undersøgt kurserne, og Paypal tager samme kurser, som banker gør, hvis du gør ned og vil købe f.eks Pund fysisk. Så der er ingen forskel på dem og en almindelig bank.
  Du betaler kun et veksel gebyr, hvis du ikke er kunde i banken, eller i nogle banker, hvis du ikke har en speciel konto. Men de tilbyder ikke lave vekselkurser for fysiske Pund. De tilbyder en lavere kurs, hvis du laver en bankoverførsel i Pund, det er korrekt, men der skal de heller ikke have Pund hjem.
  Taget i betragtning, at en bankoverførsel koster 25-125 kr alt efter bank, og den tager 1-5 dage om at komme frem, så vil jeg vove at påstå, at det er dyre, med mindre man køber meget dyre ting. For selv ved en difference på 0,4 kr pr pund, så skal du altså handle for £62,5 pund pr transaktion ved den laveste omkostning, før det kan betale sig at lave en bankoverførsel. Ved den højeste omkostning skal du handle for £312,5 pr transaktion, før at bankomkostningen kan betale sig.
  Ud over dette kommer sikkerheden, besværligheden, evt længere ekspeditionstid mm

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. klerte says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Igen vil jeg sige at din guide er rigtig god. Det eneste er omkring paypal, hvor det bør tilføjes at det ikke er gratis, hverken for køber eller sælger, men samtidigt at der er et sikkerheds aspekt.

  Jeg mener naturligvis ikke teoretisk (fysiske pund), men derimod den virkelige situation, hvor forbrugeren har købt noget via eks. Ebay.de eller ebay.co.uk.
  Her står valget ofte imellem paypal eller bankoverførsel. Eu bankoverførsel 15 kr i gebyr samt lav kurs vs paypal 0 kr i gebyr men høj kurs. – paypal oplyser ikke synligt om deres overførsels kurser de er skjult for forbrugeren. Søg på google og du vil se hvor mange som ikke kan finde dem. – de er ikke tilgængelige. Nb. Har lige købt for 102 euro ebay.de med ca. 10-15kr kurs tab via paypal. Selvom det i visse tilfælde altså kan være dyre Fortrækker jeg dog altid paypal pga. Sikkerheden

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @klerte
  Du skal huske, at Paypal ikke er en bank, men en et firma der håndterer kortbetalinger, og derfor bør man sammenligne med en banks vekselkurser. Og her tager Paypal præcist det samme, selvom de nok tjener nogle penge på differencen. Men jeg kunne da godt indføre, at Paypal benytter en højere vekselkurs end ved bankoverførsler.

  Som du selv er inde på, er der mange ting, som spiller ind på valget af betalingsmåde, især sikkerheden. Her er Paypal okay sikkert, og meget mere sikkert end en bankoverførsel :)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 7. Hanne R says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Jeg handler på eBay via min iPad, men kan ikke få den til at ligge varerne i indkøbskurven, så jeg kan betale for alle mine køb i eet beløb. I stedet er jeg nødt til at bekræfte hvert køb/hver betaling for sig. Nogen, der kender løsningen på det.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 8. says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Hanne R
  Oplever du problemet, når du køber flere ting hos samme forhandler? Eller er det, når du køber hos flere forskellige forhandlere?
  Det har nemlig noget at sige, hvem der er sælger, samt hvilke betingelser sælger sælger på :)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Hanne R says

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

   Jeg handler som regel kun en enkelt vare hos hver forhandler. Troede bare at beløbene blev slået sammen og kunne hæves i eet beløb og fordeles af PayPal til forhandlerne.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 9. Freja says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Hej. Min kæreste og jeg har fundett en gas kogeplade fra Smeg som vi bare må eje. Vi har fundet den på Ebay 1000 kr. billigere end på det danske marked, sendt fra Italien.
  Mit spørgsmål er hvordan foregår reklamation via Ebay? Er der nogen, der ved om jeg kan gå til en dansk forhandler, hvis noget er galt med det, eller skal det simpelthen sendes tilbage til Italien? For så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis der en dag skulle opstå problemer med det.
  Mvh. Freja

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 10. says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Freja
  Som udgangspunkt er din reklamationsret i Italien. Dvs produktet skal sendes tilbage til den italienske forhandler, som du har handlet hos.
  Hvis Smeg tilbyder en international garanti, så vil du ofte kunne få produktet lavet i det land, hvor du bor, men igen det er ikke altid.
  Derfor kan det kun anbefales, at I kontakter den italienske forhandler, hvor I spørger ind til jeres rettigheder i forbindelse med evt reklamationer.
  Oftest vil det ikke kunne betale sig at købe dyre elektroniske produkter i udlandet, fordi der altid er risiko for fejl, og det koster en bondegård at sende store tunge pakker til udlandet fra Danmark, hvilket er en omkostning, som ofte vil være noget, kunden skal afholde.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 11. Louise says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Hej, tak for guiden, den var brugbar. Jeg er ny på ebay, men overvejer at købe et par ting, fx denne foundation, som jo er betydeligt billigere her end i DK butikker.
  http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-BAREMINERALS-ORIGINAL-SPF15-FOUNDATION-VARIOUS-SHADES-BARE-MINERALS-/161488789794?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Mascara_PP&var=460519675815&hash=item25997b6122
  Det er den også i USA, hvor jeg plejer at købe dem med hjem, men har ikke lige en forestående tur og er i mangel på varen. Men – hvordan ved jeg, om varen er ægte? Jeg aner ikke, hvad jeg skal kigge efter. Den er jo en del billigere end i DK, men er det bare sådan det er eller er det noget fusk? Vil jo ikke smøre noget falsk i hovedet…er jeg naiv eller bare ny på ebay?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 12. morten rydahl says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Jeg har købt en cykel til 3600 eur i tyskland.
  Desværre kan jeg ikke betale for den da sælger kun sender lokalt i tyskland, og derved kommer der ikke nogen “betalingspromt” op, men en info om at ændre adresse eller lave lokal aftale med sælger. Jeg har skrevet til sælger og ebay uden held, så nu står både sælger og jeg som moses ved det døde hav. Han har solgt, men ikke fået penge, og jeg har købt uden mulighed for at betale.
  Jeg ønsker nu at afhente cyklen i Tyskland. Det er hurtigst og sikrest. hvad gør vi ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 13. says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Morten Rydahl
  Jeg beklager det sene svar, men din besked var endt i spamfilteret.
  Det bedste er, hvis du kan skrive eller ringe til sælger, og derefter lave en aftale omkring betaling og afhentning. Så ser du også produktet før du køber det, og det er ligeledes endnu mere sikkert, end hvis du betalte med kreditkort eller lignende. Der er ingen risiko ved selv at afhente en vare, det tager blot meget meget meget mere tid, end hvis den blev sendt :)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 14. Claus says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Hej
  Hvis sælger lover “free shipping” (int´l economy) og varens pris ikke er høj nok til at udløse told eller moms (henholdsvis 1150kr og 80kr), vil man så alligevel blive pålagt administrations gebyr i den Danske ende af leveringskæden?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • says

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

   @Claus
   Så længe du holder dig under grænsen på 80 kr, påløber der ingen gebyrer. Overstiger værdien de 80 kr, og din pakke/brev bliver taget i tolden, skal du betale importgebyret til PostDanmark.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>