Nethandel udenfor EU. Hvordan er reglerne om told, moms mm?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (10 votes cast)

Vi kender alle reglerne, hvis vi køber varer i EU. Der har varerne fri bevægelighed, hvilket betyder at der er ingen forhindringer i form at told, moms eller andet. Enkelte varer bliver dog pålagt afgifter, som gælder i forhold til det land, som du bor i. Men det er heldigvis en meget begrænset, hvilke varer det omfatter.

De store varekategorier som f.eks elektronik, tøj, accessories, solbriller, sko, CD´er & DVD´er, parfumer, kosmetik, solbriller, tasker, bøger, PC spil & konsol spil mm er IKKE pålagt nogen former for afgifter. Spiritus og cigaretter er blandt de varer, som der bliver pålagt told, moms og importgebyr, også selvom disse købes indenfor EU!

Du skal dog være opmærksom på, at nogle af de små øer omkring England ikke er med i EU, og derfor vil du blive pålagt moms og evt told, hvis du køber derfra. Derfor er det meget vigtigt, at du tjekker, hvor firmaet bag webshoppen er beliggende. Det er ikke nok at konkludere, at et LTD firma har hjemme i UK.

Toldreglerne!

Køber du varer udenfor EU, så lyder reglerne som følgende:

 • Koster varen EX. porto under 80 kr, så er du fritaget for moms, told og importgebyr. Dvs dit brev eller din pakke slipper igennem tolden uden ydeligere omkostninger. Men husk at de 80 kr er EX PORTO!
 • Koster varen EX. porto mellem 80-1.150 kr, så skal du betale 25% i moms af beløbet + et importgebyr på 160 kr. Importgebyret er et fast gebyr, som ikke ændres uanset, hvad din vare har kostet i købspris.
 • Koster varen EX. porto over 1.150 kr, så skal du først betale told (%-satsen afhænger af vare typen), derefter 25% i moms + 160 kr i toldgebyr.

Link til toldsatserne fra SKATs hjemmeside (kræver du ved lidt om, hvor dit produkt høre hjemme). Link til simpel oversigt over toldsatserne.

Du skal nøje overveje, om det virkelig kan betale sig, at handle i f.eks USA, hvis din pakke bliver taget i tolden. For du får nemlig ikke pakken udleveret, før du har betalt. Og du kan ikke tøre den ekstra regning af på afsenderen. Vi har lavet et regnestykke herunder, som viser, at besparelsen i USA kan blive minimal, hvis din pakke bliver taget i tolden.

Et par Diesel jeans til 1200 kr. ex. porto.

Told: 12% af købsprisen 1200 kr                                                                                     =  144 kr.

Moms: 25% af købsprisen på 1200 kr + tolden på 1344 kr (samlet  kr)                                 = 336 kr.

Importgebyr:                                                                                                                   = 160 kr.

TOTAL opkrævning                                                                                                    = 640 kr.

Dvs at du skal betale ydeligere 640 kr for at få dine nye Diesel jeans til 1200 kr. De kommer derefter samlet til at koste dig 1840 kr, og besparelsen i forhold til et køb i EU, er dermed meget mindre. Dertil kommer, at din reklamationsret ligger i USA. Så går dine nye jeans i stykker, så skal de sendes til USA, hvis du vil klage!

Få en vare sendt som gave

At få sine vare sendt som en gave, er et gammelt trick, som desværre ikke rigtig virker mere. Tidligere slap man nemt igennem med denne metode, men efterhånden som handlen udenfor EU er eksploderet, så er tolderne blevet meget mere opmærksomme på dette trick. Du kan dog være heldig, at det stadigvæk virker, men i langt de fleste tilfælde, så ender du med samme regning, som hvis den var sendt som et køb.

Du kan risikerer, at skulle dokumentere, at du er i familie med afsender. Og det kan altså være meget svært, hvis afsender f.eks er et firma. Selvom der står en person som afsender, så kan det stadigvæk være svært at bevise, og det vil kræve en masse tid.

En gave diffineres som, en pakke sendt mellem to private personer, hvor der ikke er penge involveret mellem disse. En lidt flydende diffination, men det er altså denne, som toldmyndighederne arbejder efter. Det er også derfor, som beskrevet ovenfor, at pakker med firmaer som afsender, ALDRIG kan diffineres som en gave!

Reglerne omkring gaver sendt fra et land udenfor EU!

Går din pakke ind under reglerne om gaver, som er sendt fra et land udenfor EU, så gælder der nogle særlige regler.

 • Har gaven en værdi under 340 kr, så er du fritaget for moms, told og importgebyr. Dvs du modtager din gave uden ydeligere omkostninger.
 • Har gaven en værdi mellem 340-1.150 kr, så skal du betale 25% i moms af beløbet + et importgebyr på 160 kr. Importgebyret er et fast gebyr, som ikke ændres uanset, hvad værdien af gaver er.
 • Har gaven en værdi over 1.150 kr, så skal du først betale 2,5% i told, derefter 25% i moms + 160 kr i toldgebyr.

Punktafgift? Hvornår skal det betales?

Varer som er omfattet af punktafgifter, som kort berørt tidligere med spiritus og cigaretter, skal betales uanset om du handler i EU eller udenfor. Herunder følger en liste over, hvilke varer der er omfattet af reglerne:

 • Drikkevarer med alkohol, fx spiritus, vin og øl
 • Kaffe og te, herunder også pulverkaffe
 • Sodavand og andre læskedrikke
 • Mandler, hasselnødder, jordnødder og lignende nødder
 • Chokolade, lakrids, bolsjer og andet slik
 • Kakao
 • Cigaretpapir, skrå og snus
 • Tobaksvarer som f.eks cigaretter, cigarer og røgtobak
 • Batterier (lukkede NiCd-batterier)
 • Plast eller papir bæreposer med hank
 • El-pærer, lysstofrør og neonrør
 • Tallerkner, bestik, kopper og andet engangsservice
 • Kul og energikoks
 • Mineralolieprodukter som f.eks benzin, dieselolie og fyringsolie
 • Mineralsk fosfor i foderstoffer
 • Bekæmpelsesmidler (pesticider)
 • Vækstfremmere og antibiotika
 • mm. Kontakt evt SKAT for en komplet liste, eller hvis du mangler informationer eller hjælp angående punktafgifter!

Må alt importeres til EU?

Svaret er kort og godt nej. Der er rigtig mange varer, som ikke må importeres til EU af flere grunde. F.eks er medicin, slankeprodukter og doping nogle af de varegrupper, som er forbudt. Rigtig mange slankeprodukter indeholder stoffer, som ikke er lovlige i EU, og derfor er produkterne heller ikke lovlige at importere.

Køber du et ulovligt produkt udenfor EU, og bliver pakken taget i tolden, så får du den under ingen omstændigheder udleveret. Du risikere at få en bøde, og derefter ryger varen til destruktion. Der er meget skrape krav ved import af nogle varetyper, herunder medicin og slankeprodukter, som der skal overholdes. Reglerne er ikke til diskussion, og du kan ikke sige, at du ikke kendte reglerne. Derfor skal du nøje undersøge, om produkterne er lovlige inden køb, da du ellers risikere at skabe problemer for dig selv, samt at spilde en masse penge og tid. Det samme gælder, hvis du køber falske varer i større mængder. Kan det forsvares, at de er til eget forbrug, så er der ingen problemer. Men køber du 3-4-5-100 stk af det samme produkt, så går det ind under import af falske varer, og du risikere at skulle betale en bod for krænkelsen af varemærket.

Er du i tvivl, så kontakt ALTID SKAT inden køb. De kan besvare alle dine evt spørgsmål, og dermed undgår du problemer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)
Nethandel udenfor EU. Hvordan er reglerne om told, moms mm?, 9.8 out of 10 based on 10 ratings

Comments

 1. Sigurd says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Dejligt med en overskuelig gennemgang af et temmelig kompliceret emne.

  Tak :-)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 2. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Sigurd
  Super at du kan bruge informationerne.
  Det er første udkast, så der kommer rettelser løbende. Artiklen skulle helst være så informativ og dækkende som muligt.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)
 3. Morten says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  “Koster varen INKL. porto under 80 kr, så er du fritaget for moms, told og importgebyr. Dvs dit brev eller din pakke slipper igennem tolden uden ydeligere omkostninger. Men husk at de 80 kr er INKL PORTO!”

  Dette er ikke korrekt. Er din ordrepris under 80 kr, skal der ikke betales afgifter med mere, uanset hvor meget du så betaler i porto/fragt. På http://www.toldpriser.dk/toldberegner, kan man taste ind og få beregnet hvor meget man vil komme til at betale i afgifter osv. Har man købt varer for 15$ og fragten koster 80$ skal man altså ikke betale mere af den grund.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @Morten
  Det var en tastefejl i de sene nattetimer. Fejlen er rettet nu :)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. chris says

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  Mange tak for en super gennemgang – jeg har været meget i tvivl om emnet og har haft svært ved at finde hoved og hale i det! Dejligt at få bedre indsigt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. admin says

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  @ Chris
  Det er super duper, at du kan bruge guiden, så er den jo ikke helt spild af tid :)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Trackbacks

 1. […] Du må også gerne tage kopivarer med hjem fra ferien. Alt med en samlet indkøbspris på under samlet 1350 kr., må du indføre til Danmark told og momsfrit. Kommer du over 1350 kr., så bliver du pålagt moms og told i henhold til lovgivningen. Læs evt mere om køb udenfor EU her. […]

 2. […] Webshoppen som sælger Canada Goose jakkerne, vil slippe igennem de fleste af de 11 råd i vores guide. Det vil den ganske enkelt, fordi webshoppen er på engelsk, og har adresse mm. i Canada. Men på et punkt afsløre de sig selv. Da det er utrolig svært at opbevare og sende falske Canada Goose jakker ud af Canada, så ligger varerne typisk i Asien. Dvs når der kommer en ordre i webshoppen, så skal varerne sendes afsted med EMS. Og det er EMS, som er nøgleordet til, at afsløre disse webshops med falske Goose jakker. For i handelsbetingelserne vil det ofte fremgå, at pakken kan spores via EMS. Du kan også kontakte webshoppen via email, og spørge hvem de sender pakkerne med. Nævnes firmaet EMS, som er Asiens største fragtfirma indenfor pakker, så ved du, at varerne afsendes fra Asien! Så vær opmærksom på webshops, som “ligger” i Canada, da ikke alle har rent mel i posen. Og husk der pålægges moms, told og toldgebyr, hvis du handler udenfor EU. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>