Sådan finder du de billigste priser online

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (7 votes cast)

Nethandlen vokser år efter år efter år efter år, og det bliver mere og mere almindeligt, at købe alt online. Men i takt med at salget stiger, så stiger udbuddet af varer og antallet af webshops også. Derfor bliver det mere og mere uoverskueligt, hvor du kan få de bedste priser på de varer, som du står og vil købe.

Heldigvis findes der flere metoder til, at finde de billigste priser online. Herunder følger en gennemgang af de forskellige metoder. Det er vigtigt at bemærke, at effekten fra metoderne afhænger meget af varetypen, som du søger. Derfor er nogle metoder mere oplagte end andre, hvis du f.eks søger elektronik. Men dette er beskrevet under de enkelte metoder.

Søg på Google eller de andre søgemaskiner

Dette er nok den mest benyttede metode af alle, og de fleste kender sikkert til denne metode. Den kan bruges ved alle typer af varer, og der er ingen begrænsninger. Men mange er stadigvæk meget dårlige til at søge på Google eller andre søgemaskiner. Derfor kommer her et par tips.

Hvis du f.eks skal finde et par Carrera solbriller, så gælder det om, at søge så præcist som muligt. Søger du efter Carrera solbriller, så får du alle de webshops, som sælger en eller anden Carrera solbrille model. Søger du derimod mere præcist efter den model, som du søger, så vil du opleve, at du får mere præcise søgeresultater. Det kunne f.eks være Carrera Champion M xxx/xx. Nu vil du opleve, at Google kun viser dig webshops eller sider, som forhandler eller omhandler denne ene Carrera model. På den måde undgår du at spilde en masse tid på webshops eller sider, som alligevel ikke forhandler, det som du søger.

Et andet tip er, at du søger på Google.de eller Google.co.uk. Du skal bare huske, at indstille søgningen til lokal sprog. Se billedet herunder. Når du har indstillet til lokalt sprog, så skal du ligeledes søge på det lokale sprog. Dvs Carrera solbriller bliver pludselig til en søgning på Carrera Sonnenbrillen. Og her gælder det ligeledes om, at være så præcis i din søgning som mulig. Fordelen ved at søge på Google.de eller Google.co.uk er, at du får webshops fra Tyskland og England, som ofte er billigere, end deres danske konkurrenter. Og hvad du har sparet, det har du jo tjent.

Liste over søgemaskiner, som er værd at benytte:

Brug prissammenligningssider 

Denne metode bliver mere og mere brugt, og den er især benyttet indenfor elektronik mm. Fordelene ved prissammenligningssider er, at de sammenligner priserne direkte, og du dermed kan se, hvilken webshop der er billigst. Og det lyder jo fedt og lige til. Eneste minus ved disse sider, og det er et kæmpe minus, det er at de kun sammenligner shops, som betaler for at være med på listerne. Det vil sige, at alle de butikker, som du ser listet på disse services, de betaler for deres tilstedeværelse.

Da prissammenligningssider kun viser webshops, som betaler for at være på listerne, så risikerer du som kunde, at mange af de gode billige shops, slet ikke er med. Derfor må du ALDRIG stole 100% på, at det resultat, som en sammenligningsservice viser, er det billigste alternativ. For i mange sammenhænge, der vil du opleve, at du let kan finde det billigere andet steds. Dog bliver elektronik og få andre varegrupper primært solgt via sammenligningsservices, og derfor kan du ofte stole på priserne her. Men det skader ikke at tjekke andre steder inden du handler.

Liste over prissammenligningssider, som er værd at benytte:

Tjek Ebay, DBA, QXL, Rebuy, Trendsales mm.

Når du skal ud og købe et bestemt produkt, så kan der være mange penge at spare, hvis du kan finde varen på en af de mange salgssider. Det kan enten være private, som har fået en gave, som de ønsker at sælge, eller private som har lavet et fejlkøb, og derfor ønsker at sælge det med en rabat. Det kan også være erhvervsdrivende, som ønsker at afsætte rester, tilbudsvarer eller andet, og du dermed kan opnå nogle rigtig gode priser.

Det er altid forsøget værd, at tjekke en af de mange salgssider, men du skal dog huske på, at køber du fra en privat, så er reklamationsretten pludselig en finurlig størrelse. Så du skal handle med omtanke, hvis du køber fra private. Erhvervsdrivende sælger på normale vilkår, også selvom de sælger via et salgssite.

Liste over salgssider, som er værd at benytte:

Facebook – Twitter – G+ – Familie – Venner – Netværk mm.

Det er altid en god ide, at spørger sin familie, venner eller netværk, hvis man skal ud og shoppe. For på den måde kan du måske få en masse erfaring og gode tips, og du slipper dermed for at søge efter den billigste webshop. Det kunne jo være, at din onkel eller sparringspartner lige havde købt en ny Canada Goose jakke, og de derfor vidste, hvor du kunne få den billigst, samt hvor de havde den bedste service. Der er ingen grund til, at gå over åen efter vand, og derfor gælder det altid om, at trække så meget som muligt på andres erfaringer.

Benytter du ikke denne metode endnu, så er det bare med at komme igang. Du vil opleve, at din omgangskreds besidder en masse viden, som de med glæde vil dele med dig, og måske du via denne viden finder den rette shop. Det kan også være, at de har nogle dårlige erfaringer, tips eller råd til, hvordan du undgår at komme galt afsted, og dermed spare dig for unødvendige problemer og omkostninger i fremtiden. Så det er bare med at udnytte andres viden, for de deler den med sikkerhed gerne.

Til dette punkt høre også diverse feedback sites ala Trustpilot.dk mm. Dog skal disse sider tages med et vis forbehold, da vurderingerne sagtens kan være fiktive. Med andre ord så kan vurderingerne stamme fra shoppen selv, og dermed er de ubrugelige. Et godt tip er altid, at gå efter shops, som ikke kun har positive vurderinger. Ingen webshops er perfekte, og derfor vil der altid opstå fejl eller problemer. Læs hvordan shoppen evt håndtere problemerne, og om det er en service, som du ville være tryg ved, hvis du havde et problem.

Spørg på debatforums eller fora

Dette punkt er en forlængelse af det tidligere med familie, venner og netværk. For idag findes der stort set et debat forum med speciale i de fleste varetyper. Det er bare et spørgsmål om at finde disse foraer. Står du og mangler en ny mobil eller et par nye solbriller, så gå på Google og søg efter debat forums, som har speciale i disse varetyper.

Når du har fundet disse forums, så kan du poste et indlæg, hvor du enten spørger om råd, eller spørger efter henvisninger til, hvor produktet kan købes. Du vil herefter ofte modtage svar fra en masse debatøre, som svare enten på egne erfaringer, eller på erfaringer, som de har gjort via andre. Du kan også risikerer, at nogle debattører er shop ejere, som blot taler godt om sine egne produkter eller shop. Men der gælder det om, at prøve at gennemskue, hvilket budskab det er, som debattøren forsøger at afsende.

Råd og tips fra debatforums bør altid dobbelt tjekkes via Google eller andre steder. Du må aldrig stole 100% på råd eller tips, som du har fået på et forum. Med mindre du ved, at debattørens svar er 100% korrekt. For benytter du denne metode, så vil du opleve, at mange svare enten halvt eller på formodninger, når de er på et forum. Og det er altså farligt at stole på en, som har fortalt noget forkert!

Så brug forum svar som en vejledning, og tjek derefter rådene via eksterne kilder.

Liste over debatforums og foraer, som er værd at benytte:

  • Da der findes sindsyg mange forums, som har hvert deres speciale, så undlades listen i dette tilfælde, da den ellers bliver for lang og uoverskuelig. Men benyt Google til at finde de forums, som kunne være brugbare for dig.

Konklusion

Som du sikkert har opdaget ud fra ovenstående, så er der mange forkellige måder, som du kan benytte, når du skal finde den billigste pris. Hver metode har nogle fordele og nogle ulemper. Det gælder om at udnytte fordelene på en konstruktiv måde, så du får det bedst mulige resultat i din søgning.

Hvis du prøver dig lidt frem, så finder du hurtigt ud af, hvordan du benytter hver metode bedst muligt. Og så er det bare om, at udnytte dem i så mange sammenhænge som muligt, så du kan få de billigst mulige priser.

Mangler der nogle gode links i ovenstående indlæg, så skriv en kommentar, hvor du henviser til siden. Der bliver kun medtaget links, som henviser til objektive og seriøse sider, som er en hvis relevans. Det vil sige, at affiliate sider, som kun er delvist objektive, vil ikke blive medtaget. Alle forslag bliver vurderet nøje inden de evt medtages i indlægget. Ikke brugbare links vil blive slettet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Sådan finder du de billigste priser online, 7.6 out of 10 based on 7 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>