Hvis man blot interesserer sig lidt for håret, så er der vist ingen tvivl om, at GHD er et af de hotteste mærker indenfor glattejern, fladjern og andre apparater til håret. Mærket har slået sig op på god kvalitet og produkter, som leverer “varen” hver gang. Det vil sige, har du først brugt en GHD styler, så kan du direkte mærke, at andre stylere ikke er ligeså gode. Forskellen er faktisk så stop, at du ikke er i tvivl i et sekund. Og du vil til en hver tid skifte retur til et GHD.
Men når et mærke bliver så hot og efterspurgt af alle, så opstår der desværre typisk et parallelmarked med falske produkter. Og det samme har ramt GHD, som i den grad kopieres! Derfor er her en guide til, hvordan du spotter en falsk GHD styler, som hvordan du undgår at gå i den klassiske tilbuds fælde, hvor du loves stylere med store rabatter.
Sådan ser du om en GHD styler er ægte
Selvom de bliver bedre og bedre til at efterligne de ægte GHD jern, så er de heldigvis ikke nået dertil, hvor de efterligner dem 100% korrekte. Derfor er der forskellige ting, som du bør kigge efter, når du vil se, om et GHD jern er ægte.
Desværre er det ikke altid muligt, at se alle disse kendetegn, hvis du vil købe dit GHD jern online, men i bunden af dette indlæg er der samlet en liste med 25 punkter til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du køber GHD produkter online. Den vil med sikkerhed hjælpe dig, så du undgår at købe et billigt og ubrugeligt fake jern i Østen.
Tjek serienummeret på GHDs hjemmeside
Det første og letteste sted at starte, det er ved at tjekke dit nye glattejerns eller stylers serienummer på GHDs website HER.
Så kan du straks se, om serienummeret er gyldigt, eller om det er opdigtet. Du må dog ikke stole blindt på denne form for validering, da flere fabrikanter af falske jern, blot benytter ægte serienumre. De får disse ved at købe et ægte glattejern, og så ellers bruge samme serienummer på samtlige falske, som de producerer.
Tjek antallet af skruer, samt skruerne
Det første sted, hvor du skal være opmærksom, det er ved skruerne, som er benyttet til at sætte jernet sammen med. De sidder i enden af jernet.
Ved et ægte jern, der er benyttet to stk Philips skruer, en i hver side, som holder jernet samlet. De falske jern benytter i de fleste tilfælde kun en skrue, mens der i den anden side er en flad og nærmest firkantet samling. Der findes dog på markedet falske jern, som også er samlet med to stk Philips skruer, men de adskiller sig primært ved at være mindre i størrelsen, end de originale.
Forskel på elektronikken inde i styleren
Dette er på ingen måde en opfordring til, at du skiller din GHD styler af!
Hvis du alligevel vælger at tjekke efter, af den ene eller anden grund, så vil du opdage, at der er stor forskel på elektronikken i et ægte og et falsk GHD jern. Det ægte har to elektronikplader indeni. Et i toppen og et i bunden, hvor et falsk typisk kun har en plade i bunden.
Hvis et falsk har to plader, så er de enten mindre end de originale, eller også kan forskellen ses på ledningernes farver.
Også ved falske jern med en plade er der farveforskel på ledningerne. De matcher slet ikke i farver eller farvekombinationer med et ægte.
De ægte glattejerns elektronik er primært skruet sammen med små skruer, mens de falske benytter lodning. Det er en meget tydelig forskel, som selv et utrænet øje kan se.
Men igen så skal du ikke åbne dit glattejern unødvendigt, blot for at tjekke disse ting. Tjek alle andre ting først, og er du stadigvæk i tvivl, så kan en åbning overvejes.
Tjek knækket på ledningen
Ja det lyder måske, som en af de velkendte reklamer fra Langelænder pølser, men det er det altså ikke. For der er nemlig stor forskel på måden, hvorpå de ægte og de falske glattejerns ledninger knækker.
Da mange af de falske jern laves af de samme billige komponenter, så har de også lavet den samme klassiske fejl ved ledningen.
Hvor et ægte jern har en tynd og fleksibel ledning med et ovalt knæk, så har de fleste falske jern en tykkere og ufleksibel ledning med et rundt eller cirkulært knæk. Du er ikke det mindste i tvivl, hvis du først har set disse to knæk op imod hinanden. Der er nemlig stor forskel, hvilket også har stor indflydelse på selve brugen af glattejernet eller GHD produktet.
Hvis dit glattejern er udstyret med en krog på selve ledningen/ledningstikket, så er det med sikkerhed ikke ægte. Det er noget, som producenterne af de falske jern har tilføjet produktet, da det er smart og praktisk. Men det er ikke noget, som GHD selv laver til orientering.
Tjek hologramkoden og alle info omkring det
Som nævnt i punkt et, så er det en god ide, at validerer sit glattejern via GDHs hjemmeside, selvom det ikke er en 100% sikker validering. Men det giver et godt fingerpej.
Derudover er der forskel på skrifttyperne på selve den label, hvor hologrammet sidder. Selvom det nok er noget, som producenterne af fake jern nok vil få rettet indenfor en overskuelig fremtid.
Teksten på et original GHD glattejern er mere kanten og kontant, mens de falske jern er med blødere og rundere skift.
Der er også forskel på skrifttykkelsen, især ved ordet “WARNING” i toppen.
Men disse kosmetiske forskelle er lette er ændre, og det er nok noget, som kopisterne vil få rettet meget snart.
Udgået gaveæsker kopieres ofte
Du har sikkert set et af de mange gaveæsker, som GHD har lanceret i tiden løb. Ofte er gaveæskerne produceret i en begrænset mængde, og grundet mærkets popularitet, så er de blevet revet af hylderne. Derfor er mange GHD gaveæsker blevet udsolgt indenfor få måneder efter lanceringen.
Men en hurtig udsolgt gaveæske er et bevis på, at efterspørgslen er stor. Og det har mange producenter af fake GHD jern benyttet. For når alle de autoriserede forhandlere har måtte melde udsolgt, så har kopisterne slået til med gaveæsker med store besparelser. Og den er rigtig mange hoppet på i tidens løb.
Ser du en webshop, som sælger det populære hvide GHD glattejern fra 2008, GHD leopard glattejernet fra 2009 eller måske det baby lyserøde GHD glattejern fra 2009, så skal du være på vagt. Alle gaveæskerne med disse blev hurtigt udsolgt, og der er kun meget få autoriserede GHD forhandlere, som stadigvæk har disse på til salg. Derfor vil du opleve, at de fleste af dem, som sælger disse æsker, de sælger falske varer. Også selvom de påstår noget andet.
Hvordan du undgår webshops med falske GHD glattejern og andre GHD produkter, det vil vi se nærmere på herunder i den lille huske liste.
15 måder hvorpå du undgår at købe et falske GHD glattejern online
Yes du læste rigtigt. Her er en liste med 15 tips og tricks til, hvordan du undgår at købe falske GHD produkter på en eller anden kinesisk hjemmeside. Men inden du når så lagt, så tjek denne guide ud. Sådan undgår du hjemmesider med falske varer. Der er meget god basisviden, som også vil blive benyttet herunder.
1. Tjek om webshoppen er autoriseret forhandler. Det kan du se på GHDs hjemmeside.
2. Indgår GHD i domænenavnet, så sælger webshoppen med 99% sikkerhed fake varer. Med mindre det er GHDs egen side
3. Et ægte GHD glattejern eller styler er lækkert at røre ved, og du kan mærke det er et kvalitets produkt. Ser billederne på webshoppen sløret ud, eller ser kvaliteten dårlig ud, så hold dig væk
4. Prisen for et ægte GHD jern ligger typisk mellem 8-1.600 kr alt efter land og produkt. Koster varen kun et par hundrede kroner, så er det med sikkerhed fake
5. Er hjemmesiden fyldt med grammatiske fejl, eller er sproget usammenhængende, så hold dig væk
6. Sendes varerne med EMS, eller fremgår EMS af webshoppen, så er det et sikkert bevis på, at varerne afsendes fra Kine/Asien = Fake
7. Er kontakt mailen en hotmail, gmail eller yahoo mail, så er det en indikation på, at det er en Kina webshop.
8. Kig på billederne og se, om du evt kan spotte stavefejl på æsken. Falske æsker er tit fyldt med fejl
9. Ægte GHD glattejern har ikke en krog på ledningen, som tidligere omtalt. Kig efter dette på billederne af produkterne
10. Benytter webshoppen billeder fra GHDs officielle side, så vær på vagt. Det er en indikation på, at man prøver at skjule fake produkter bag ægte billeder. Det er desuden en overtrædelse af copyright loven, samt GHDs betingelser for salg af deres produkter online.
11. Tjek webshoppen for firma info. Selvom du i punkt 1 tjekker, om webshoppen er autoriseret forhandler, så er det altid godt at vide, hvem man handler med.
12. Ægte GHD stylere kommer ofte med 1 eller 2 hæfter/brugsanvisninger, mens fake ofte kommer uden eller blot med en. Hvis de fake kommer med en, så er den tit i sort/hvid, mens den ægte er i farver.
13. Sælger webshoppen Nike sko, Canada Goose jakker, Gucci eller Louis Vuitton tasker eller andre produkt grupper, som ikke passer sammen med hår- og kosmetik produkter, så er det en klar indikation på, at det er falske varer.
14. Ægte GHD er “made in China”, mens fake også er “made in China”. Så kig aldrig efter produktionsland eller lignende. Det beviser intet.
15. Tjek udvalget af produkter. Sælger shoppen mange limited editions eller gaveæsker, så vær på vagt, da det er en klar indikation på, at varerne er falske. Normale forhandlere har både limited editions og de normale glattejern og stylere.
Med ovenstående guides og huskeliste, så skulle du være godt rustet til at spotte ægte og falske GHD glattejern, stylere og andre produkter. Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriver du dem herunder, og så vil du få et svar hurtigst muligt.
Husk på ovenstående guide er vejlendede, og der kan med tiden opstå variationer i forhold til nogle af punkterne. Vi forsøger at holde guide så up to date som muligt. Mangler der noget, så skriv det herunder i kommentarfeltet, og det vil blive rettet/tilføjet hurtigst muligt.
Skriv et svar